Happy People a year in the taiga

20 december 2011 § Een reactie plaatsen

 

“In the center of the story is the life of the indigenous people of the village Bakhtia at the river Yenisei in the Siberian Taiga. The camera follows the protagonists in the village over a period of a year. The natives, whose daily routines have barely changed over the last centuries, keep living their lives according to their own cultural traditions. The expressive pictures are accompanied by original sound bites quoting the villagers. “

Toen ik deze documentaire ergens deze week zag, vond ik vele gelijkenissen met het onderzoek waar ik mee bezig ben. De mensen in deze documentaire leven nog steeds op de oude levenswijzen. Geen moderne technische middelen behalve een kettingszaag en een sneeuwscooter.

Je ziet in de documentaire duidelijk zowel de twee zijden van dit soort leven. Langs de ene kant het je het mooie maar harde leven, dicht bij natuur. Het leven volgens de traditionele manieren. Men leeft daar voor het beschermen en het in stand houden van de familie en de natuur(zelfs jagen gebeurt dmv manieren die zo weinig mogelijk impact hebben). Wanneer een politieker langskomt op een boot, met eten en een actje om de bevolking te overtuigen op hem te stemmen zien we ook de andere kant. Ze kennen niets van het leven buiten hun dorp, weten niet hoe het er in de stad aan toe gaat. Zelfs een plaatselijke politici is er duidelijk niet gewenst en niet op zijn plaats.

Een nadeel van dit laatste is dat men ook niet gewend is aan invloeden van buitenaf. Je ziet dat vele volwassenen dagelijks dronken zijn nadat de russische wodka zijn intrede heeft gedaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

Wat is dit?

Je leest nu Happy People a year in the taiga voor Stephanie Jacobs - Illusion..

Meta

%d bloggers liken dit: